Pere Losantos

Poc a poc van arribant les primeres propostes de projectes de la convocatòria 2015 del Programa Nexus24 de la UPC. Com que no tenim experiència prèvia és tota una incògnita saber quantes entraran. No ho hem posat fàcil i la condició de que hi hagin 3 unitats diferents que participen d’entrada frena. Tanmateix, creiem que és molt positiu pel projecte buscar aquestes complicitats entre campus o serveis o escoles, i pel que anem rebent creiem que anem en la bona direcció.

Esmentem breument aquí les cinc sis propostes rebudes fins avui i us animem a presentar-ne més fins el dia 21 de gener. Recordeu que des de la comunitat Nexus24 podeu comentar-les, animar les persones que les han proposat, recolzar-les amb iun “m’agrada” o implicar-vos-hi justificant el perquè.

  1. “Vine a construir el banc de coneixement”, amb Lara Àguila, Bea Álvarez y Chantal Alastruey. Proposen construir un espai en què la comunitat pugui sol·licitar i oferir la seva ajuda per resoldre temes concrets relacionats amb les tasques pròpies del lloc de treball o bé per ampliar els seus coneixements i competències enfocades a la millora i al desenvolupament professional.
  2. “Creant tickets amb un simple mail: Passarel·la mail/gn6”, amb Jaume Moral, Àlex Muntada i Àngel Aguilera.  Proposen automatitzar la gestió de tickets d’usuari quan aquests, en comptes d’arribar pel servei “PUC” implementat via GN6, ho fan via email. En aquests casos ara és un tècnic o tècnica TIC qui els ha de transformar, i amb el projecte volen que es faci de manera automàtica.
  3. “FEM FUN-Q! Fem la qualitat fàcil i divertida”, amb Jaume Pérez, Xavier Codinas i Patricia Duarte. Proposen impulsar i millorar els processos de gestió dissenyats per les escoles en els sistemes de garantia interna de la qualitat (AUDIT), de manera col·laborativa i amb metodologies àgils com l’SCRUM .
  4. “Cap a l’Oficina Sense Papers: l’Expedient Acadèmic Digital”, amb Montse Calero, Frederic Casanovas i Carme Muñoz. Proposen crear un expedient acadèmic digital -tots els documents que tenen a veure amb l’expedient acadèmic dels estudiants- consultable per aquests i pels gestors des de PRISMA o e-secretaria.
  5. “Més enllà de la teva taula. Vols conèixer què fan altres companys?” amb Clara Canals, Clara Solà i Cristina Lasheras. Proposen establir un protocol que permeti bescanviar per un dia el teu lloc de treball per anar a fer una visita a una escola o a un campus, o a un servei, i així conèixer la gent que hi treballa, què fan, els espais a on treballen i com els fan servir.
  6. “Transformem la UPC en la uni del segle XXI: la SMART univerCITY” amb Joan Giralt, Isabel Darnell i Sandra Hernandez. Proposen transformar la UPC perquè sigui una universitat que es gestioni de forma intel·ligent i que s’adapti a les persones de tots els tots els àmbits de la universitat de manera col·laborativa.

Com veieu són diversos, útils i interessants, i requereixen la participació de diferents unitats i perfils que és el que busquem des del programa. Ara només cal que entreu a la Comunitrat Nexus24 i us apunteu a col·laborar.

Pel que ens heu anat dient sabem que en vindran més, però no badeu perquè serà difícil obtenir el recolzament necessari si presenteu propostes els darrers dies! Recordeu que el termini per entrar propostes de projectes finalitza el 21 de gener i COM A NOVETAT es podran recolzar o implicar-se fins a mig matí del dia 26 de gener..