Didac Ferrer

Dilluns 9/1/17. (10h21). Bar “La cantonada”. Diàleg entre dos treballadors públics.

– Ei, Júlia, bon any!
– Hola Pardo! Què tal ha anat?
– Uaa..les vacances genials, les necessitava. Les darreres setmanes aquí van ser dures… i et confesso que em fa una mandra tornar!
– Sí, per molt que recarreguis…aquí estem fatal. Amb la feinada que tenim, no arribem…, i l’any comença igual. Des de les retallades, el Montoro, la burocràcia,… tot això està en caiguda lliure.
Aquí la gent estem cada dia més grisos, cadascú a la seva bola…

– I el pitjor és que no veiem indicis de canvi per enlloc…

I si no fós així? I si alguna cosa important estigués passant? I si s’estigués coent un “xupxup” d’un canvi que s’accelerarà exponencialment en els propers anys, però que encara no veiem? I si les cadenes del “sempre ho hem fet així”, “torni vostè demà” o “és impossible”, s’estessin afluixant? I si la base de tot això fós simplement tornar als orígens i reaprendre a treballar junts, a Co-Laborar?

És evident que les coses no són ni d’un color ni de l’altre, però enlloc d’esperar i veure com seran, podem adoptar una actitud activa per fer que siguin com volem. O almenys intentar-ho!.

Amb aquesta idea, un grup de persones inquietes de diferents institucions públiques i organitzacions hem organitzat la jornada “Innovant des de la col·laboració”, pel proper 3 de febrer, que s’adreça a persones que treballem en o amb el sector públic, i que volem reflexionar i contagiar-nos mútuament d’energia positiva i de noves maneres de fer.

Si mires el programa, veuràs que tindrem experts en gestió pública com en Carles Ramió, responsables que intenten aplicar nous lideratges com en David Martí, compartirem experiències que intenten “obrir les llaunes” de l’administració, com el Programa Compartim, les CoPS de Salut o el Programa Nexus24. També, esperem provocar diàlegs disruptius al voltant de les “connexions i seduccions a l’administració”, o les “noves habilitats per a la gestió col·laborativa”, amb gent moooolt inspiradora, i acabarem amb un experiment de co-creació per generar visions del futur que volem.

Si vols iniciar acompanyat i amb bona energia el 2017, inscriu-t’hi! Ah, afanya’t, que el Pardo i la Júlia ja ho han fet…(places limitades als 150 més inquiets).