2018 work in progress

L’equip de La Memòria en 1clic

Després d’aquestes meravelloses i merescudes minivacances nadalenques costa una mica agafar el ritme de treball, tot i així, comencem el nou any reprenent el projecte La Memòria en un clic. El nostre propòsit és fer una eina/trobar un mètode per obtenir la informació de la manera més automàtica possible per facilitar l’elaboració de la memòria anual obligatòria de les unitats.

L’equip d’aquest projecte volem que l’elaboració de la memòria sigui un treball gratificant que aporti valor a les persones directa o indirectament implicades en el procés. Les memòries anuals mostren els resultats aconseguits en un any per les unitats de la UPC, si aconseguim automatitzar al máxim el procés el temps estalviat podria servir també per ajudar a planificar amb visió de futur a la unitat i la Universitat.

A més, aprofitant l’embranzida podríem incorporar els coneixements adquirits a l’Escola de Tardor Nexus24 per redisenyar en el nostre dia a dia laboral amb unes noves maneres de fer més àgils i beneficioses per a tothom que contribueixin a construir un futur millor per a la societat i territori en el que vivim i treballem, creixent com a persones preocupades pel benestar de tothom.

Després d’aquesta carta als reis, automatitzar l’obtenció del màxim de dades per minimitzar el temps que s’hi dedica a l’elaboració de la memòria no serà una tasca fàcil per la complexitat i diversitat de les bases de dades que existeix a la UPC.

Tot i així estem fermament decidit i decidides a treballar-hi de valent. I, som afortunades ja que després dels aprenentatges a les quatre sessions de l’Escola de Tardor del Nexus24, una mica comprimits però molt importants i interessants, planificar i desenvolupar un projecte amb les metodologies àgils del treball col·laboratiu és una tasca engrescadora malgrat les hores que hi dediquem.

Quatre de les set persones que formem aquest equip elaborem memòries i juntament amb els tres membres restants desitgem que totes les persones implicades en aquest procés (fins ara monòton, feixuc i “torturador”) gaudeixin d’una ajuda per l’elaboració de la memòria. De forma que sigui un treball gratificant que aporti valor i que serveixi a la unitat per avaluar i traçar les seves línies de millora. Al seu torn per normativa pròpiament escrita “les memòries formen part del procediment pel qual la Universitat rendeix comptes a la societat”.

Escrit això, passem a fer un breu recorregut pel desenvolupament del projecte fins a la presentació de la feina feta fins al primer sprint, el 19 de desembre del 2017, fent una ullada a la presentació que van gravar video o bé només el  power point.

De les experiències viscudes a la formació de l’Escola de Tardor Nexus24 en metodologies àgils i treball col·laboratiu, i de l’aplicació “en real” d’aquests aprenentatges durant el desenvolupament del projecte fins al primer Sprint o iteració hi ha per escriure un segon post. I, més ara, que estem acostumats a les breus piulades i sembla que un escrit de més de dos pàgines fa com mandra llegir-ho😉

Així doncs, pròximament la segona part d’aquest escrit: Experiències i aprenentatges a l’Escola de Tardor del Nexus24 UPC.