Maria Hortènsia Álvarez

Logotip Sessió Inici ProjectesAhir, dia 26 de març del 2015, unes 50 persones ens vàrem reunir a la Sala Àgora del Campus Nord per realitzar la 1a Sessió d’Inici de Projectes del Programa Nexus24. Ens vam ajuntar els Equips i els seus padrins i padrines, el Comitè Nexus24, persones clau convidades pels equips i alguns impulsors/es dels propers projectes que començaran la fase d’impuls el proper mes d’octubre.

Les raons principals per celebrar aquesta sessió eren, per una banda, fer visible el treball fet fins ara pels Equips Nexus24 (i també pel programa) i obtenir feedback de les persones clau convidades però, per un altra, també tenia la voluntat de marcar l’inici de la fase de desenvolupament amb la mostra del compromís de totes les parts implicades.DSC02640

Van ser molt inspiradores les paraules de la gerent en començar la sessió quan va agrair l’assistència de tothom i va recordar el caràcter experimental que té el Programa Nexus24. Un programa que es construeix conjuntament a mida que es va desplegant i que requereix de confiança, compromís i co-responsabilitat.

A continuació va ser el torn dels Equips Nexus24, veritables protagonistes de la sessió, que van presentar els seus respectius plans de treball col·laboratiu, és a dir, van explicar què pensaven fer durant la fase de desenvolupament i sobre tot, com ho pensaven fer.DSC02652

Aquí podeu recuperar aquestes presentacions:

Després va ser el moment en el que cada equip; juntament amb el seu padrí o padrina, la persona referent de Nexus24 i la gerent (en representació del Comitè Nexus24), van signar el Compromís mutu i ens vàrem fer la foto de rigor per immortalitzar el moment.

DSC02663
ViaCom
DSC02660
Student Engagement
Bdc UPC
Banc de Coneixements UPC

Per acabar, les persones clau i els equips van poder reunir-se en uns espais de treball que es van habilitar, per poder comentar detalls i establir sinergies.

La sessió d’ahir significa que hem deixat enrere i amb èxit, les fases de crida i d’impuls, i que hem  entrat a la fase de desenvolupament. Tot i que ja sabem que la col·laboració va començar en el moment que els impulsors/es varen tenir idees i varen intentar generar aliances i aconseguir suports. Però ara és quan la cosa va “de veritat” pels equips Nexus24, perquè ni és un projecte hipotètic, ni estan en un context de formació. Ara els toca “volar”, tirar endavant els seus projectes i demostrar de què són capaços. Nosaltres tenim plena confiança que se’n sortiran perquè ahir vam poder comprovar que han arrencat amb molta energia.