Equip de facilitadors (convocatòria 2015/2)

El passat 26 d’abril vàrem celebrar la Sessió Final de Projectes 2015/2 i l’equip de facilitadors ens vam encarregar d’obrir l’acte amb un diàleg sobre què havia significat per a nosaltres formar part del Programa Nexus24. Aquestes són les nostres reflexions:

Oscar parlant, Bea, Maria i Angels

Òscar (facilitador Banc del Temps)

Al principi em semblava que el més important era el projecte que estàvem fent. Ara, des de la distància del temps, veig que el que és realment important és l’experiència i l’aprenentatge.

El programa Nexus24 m’ha fet veure que dinàmiques i maneres de fer col·laboratives, que jo pensava que només funcionaven en el món associatiu, també es poden aplicar amb bons resultats en el món del treball.

Si el que realment volem fer és canviar la manera de treballar, hem d’incorporar els valors del Manifest del Nexus al el nostre dia a dia, a la nostra feina habitual. És difícil, però crec que anem avançant.

Kudo al Didac per proposar-me participar la Comunitat Energètica de Terrassa, un espai on poder pràcticar això de la col·laboració.

Maria (facilitadora MailToTiquet)

En el meu cas m’he adonat que m’ha canviat totalment la manera com ara entenc el treball en equip. He après tècniques i mètodes que milloren, per una banda, la productivitat de l’equip però per l’altra, i també molt important, vetllen per la seva “bona salut”. Això m’ajuda a enfrontar-me a la gestió d’equips amb una nova visió, des d’un lideratge més participatiu i innovador.

He crescut com a professional i per això, amb el meu Kudo, vull agrair aquesta oportunitat i aquest aprenentatge al Didac i a gerència.

Eulàlia (facilitadora Més enllà de la teva taula – MEET UPC)

Per a mi Nexus24 és un vincle entre la feina, l’experiència de la Càtedra de Programari Lliure i l’esplai o el cau (en el meu cas el cau). Del CAU recuperar un munt d’experiències viscudes i utilitzades per fer cohesió de grups, triar temes de treball, organitzar trobades amb altres cau’s, viure sessions de treball amb gent diversa i desconeguda d’una forma dinàmica i divertida, viscudes en el mon del lleure i la formació en el lleure i portar-les en el mon laboral. De la càtedra de programari lliure recuperar l’aprenentatge de treball comunitari amb eines i metodologies per integrar dent dispersa geogràficament distribuïdes arreu.

Nexus24 m’ha ensenyant moltes coses i sobre tot m’ha ensenyat a mirar que tinc en el meu catàleg d’experiències, vinguin d’on vinguin, i treure-les per aportar-les.

El meu Kudo va dirigit a l’Equip MEET-UPC: Els petits canvis son poderosos, heu fet una evolució gran en el treball en equip, amb metodologies convencionals i introduint aprenentatges de Nexus 24, amb un gran treball d’autogestió i de distribució de tasques per afinitat i habilitat d’una manera natural molt interessant, quan s’aconsegueix aquesta dinàmica en els grups de treball la feina flueix. Felicitats per la feina feta, sou grans.

Diferent tipus de kudos

Bea (facilitadora Fem Fun-Q)

Per a mi el programa Nexus24 ha significat poder conèixer a gent diferent, amb molta empenta i ganes de fer coses, d’àmbits i entorns molt diferents i també la oportunitat de provar coses noves i de dur les nostres idees a la pràctica.

He après eines noves que m’han servit no només en l’entorn professional sinó també en el personal (no, no m’he equivocat, la meva família ara és també molt més col·laborativa!) i he posat en valor aprenentatges més allà de l’objectiu final. Em quedo amb una frase del Didac a l’obertura de la primera sessió de formació Nexus “L’important no es només el destí sinó el que aprens mentres hi arribes”.

El meu Kudo va dirigit als meus equips, a les noies del BdC per acompanyar-me sempre i als fantàstics funqueros que m’han acollit com una més i m’han donat l’oportunitat de poder viure el procés de treball d’un equip col·laboratiu des d’un altre punt de vista.

Àngels (facilitadora On són les fotos?)

El Nexus24 ha significat per a mi obrir una finestra al món. Ha significat anar més enllà del meu dia a dia en la feina, dels temes que habitualment ocupen el meu cap, per donar-li una volta a les coses i mirar la UPC posant l’èmfasi en temes d’interès diferents als que habitualment m’ocupaven, però que em preocupaven.

A la vegada, he treballat amb persones que coneixia amb les que no havia treballat mai o amb persones que no coneixia, i això ha estat un repte “superat” que ens ha enriquit a tots mútuament.

Ens hem fet (com a persones i com a equips), més flexibles, més empàtics i més amics. He aprés metodologies col·laboratives que aplico en el meu treball (amb els Clubs Alumni, per exemple).  I, òbviament, he millorat el meu Engagement amb la UPC.

La Maria es mereix la meva targeta Kudo, per agrair-li  la seva vitalitat i la seva energia positiva, dia rere dia.  El seu somriure i  la seva passió ha fet que em fos més fàcil tirar endavant quan venien els moments crítics en que pensava: no arribo a tot, no puc….jo que faig aquí!

La Maria és una persona “poderosa” que transmet confiança i fa que tot sigui de color més…”rosat”.