Equip “Aflorem la Innovació docent a la UPC

Som la unitat de suport a l’ICE i volem ”Aflorar la innovació docent a la UPC”. El nostre projecte Nexus s’emmarca en la nova modalitat de projectes d’unitats. També participen persones de l’àrea TIC que eren part de la unitat fins ara. Podem dir que gràcies a Nexus24 la nostra unitat està creixent. Compte, no parlem de més persones treballant a la unitat, seguim sent els mateixos o fins i tot menys 😦 …estem parlant que creixem professionalment com a equip col·laboratiu i adquirint expertesa en noves metodologies de treball, que no sempre és fàcil!!!!. I això ha comportat que seguim creixent com a equip que contribueix als objectius de l’ICE i de la UPC més que mai, amb la ferma voluntat d’ajudar a la resta de la comunitat a fer visible que la UPC fa molt en innovació docent i que ho fa molt be.. i si això motiva a fer més innovació .. BINGO!

equip-nexus-ice

Un nou vocabulari està emergint entre nosaltres: Design Thinking, Enredòmetre, Trello, Metodologies Àgils, Prototips, Iteracions, Focus group...Sprints, Do, Doing, Done!, (com ens agrada tenir les tasques al done! 😀 ) , col·laborar, col·laborar… i col·laborar. Entre tots millor!

Us hem de dir que encara no dominem massa no solament el vocabulari, sinó tampoc les eines, el timing, però tenim clar que estem aprenent i que en el proper sprint ho farem molt millor.!

enredometre-3-26102016-1Durant aquests primers mesos de feina, des de l’inici dels programa Nexus24 amb l’escola de tardor, hem estat practicant diferents dinàmiques col·laboratives (mapa d’actors, valors del projecte i altres..) que ens han portat a elaborar un primer prototip , i ara ja l’estem testejant amb el professorat (moltes gràcies per la vostra ajuda!) en diferents focus grups . El més complicat de tot va ser centrar-nos. Teníem clar quin era l’objectiu però no sabíem com materialitzar-ho, quin era el millor producte final i sobretot com arribar-hi. Vam demanar a la resta de l’ICE que no participa al Nexus que ens ajudés a desxifrar quines opcions teníem per fer acomplir el nostre objectiu i, mitjançant un enredòmetre, vam arribar a dues propostes que com que es complementen perfectament, les podem dur a terme paral·lelament.

Gràcies a Nexus24 tenim l’oportunitat de participar i aprendre altres maneres de treballar un projecte que ja estava a la cartera d’objectius del ICE, però que estem treballant de manera innovadora.

No revelarem encara què estem tramant, si us heu quedat amb ganes de més, veniu a la jornada Checkpoint Nexus24 del proper 24 de gener i ho descobrireu! 😀