Nexus24UPC explicat a la meva filla

MARE: Saps què? Avui començo un nou projecte del Nexus24 a la universitat…

FILLA: Ein? Què és això?

MARE: A veure, com t’ho explico… És com un nou lloc de feina on vaig a vegades, a part de la feina “normal”. És com si anés a un nou edifici de la universitat, però de fet no existeix. És un espai on hi treballem molt diferent i col·laborem amb altres persones en projectes que no es poden fer des d’un departament o unitat en la forma normal.

FILLA: I hi va tothom?

MARE: No, ens ajuntem les persones que volem participar en buscar solucions a un problema. Surten temes, i qui creu que hi pot aportar, s’hi apunta, és totalment voluntari…

FILLA: Apa!! Què guai, no? I ja no fas el que feies sempre al departament?

MARE: Sí, sí,… hi segueixo com sempre, però una mica menys. Per exemple, en aquest projecte dedicaré unes 3 hores a la setmana.

FILLA: I perquè estàs tan contenta?

MARE: El que més m’agrada del Nexus24 és que em trobo amb gent nova i col·laborem junts, sempre aprenem coses i tot és molt pràctic i flexible. Sento que puc aportar coses que fa molts anys que veig, però que mai no he tingut l’oportunitat de dir o de fer. La veritat és que el temps ens passa volant, ens sentim útils perquè tenim la sensació de fer coses importants per a la universitat i que a l’hora són emocionants i engrescadores. Vaja, que aprenem treballant diferent… i fem molta feina.

FILLA: I tots són gent com tu?

MARE: Què vols dir?

FILLA: Sí, que feu això de l’administració, d’això dels despatxos, d’organitzar i tal…

MARE: He, he… no, si justament m’han dit que en alguns projectes ens trobem també amb estudiants i profes! No t’ho creuràs, però quasi mai treballo amb els estudiants, i això que estem a la mateixa universitat…

FILLA: Sona a bon rotllo tot això!!

MARE: Sí! En general la gent que hi ha s’ho creu i aporta molt, i fem servir sistemes d’aquests divertits i moderns. Per cert, m’ajudes a configurar això dels hangouts del Google?

FILLA: Ai mama, que no t’enteres…