La nostra és una experiència col·laborativa d’aprenentatge. Per això ens recolzem en experiències anteriors i en persones i organitzacions que hi treballen de fa temps. Aquí trobaràs les que anem recollint, i si et vols afegir només has de contactar amb nosaltres.

Tejeredes

Un equip de persones entusiasta que de manera desinteressada col·labora amb Nexus24 des del primer dia del programa, ajudant-nos a definir el propòsit, eines, aportant experiències i compartint amb nosaltres aquest camí. No podem sinó agraïr-los de tot cor el seu suport en aquest viatge. La millor definició del que fan la trobeu a la seva web, on també trobeu tota la metodologia en obert…

Desde 2009 promovemos procesos de conexión de equipos de personas e implementamossistemas de gestión a través del trabajo en red colaborativo de organizaciones que están orientadas a tener impacto innovador y transformador. Nuestro sueño es formar articuladores para que puedan tejer las redes humanas de  organizaciones quegeneren abundancia y muevan un mejor mundo.

WeQuestionOurProject

A en Marc i la Itziar de @WeQuestion els vam conèixer a la GovJam 2014 i des d’aleshores ens hem anat acostant, cada cop una mica més a prop. Es dediquen a ajudar les institucions (públiques i privades) a dissenyar els seus serveis amb metodologia de Design Thinking posant a l’usuari al centre i prototipant des del minut zero. És un plaer participar de les seves formacions, us assegurem que acabareu cansades i satisfetes.

You may not be able to go on doing business as usual. You may need a change in what you do, or in how you do it. You may not quite understand what should your relationship with customers be, anymore. You may be starting-up. Or you may simply want to improve. Whatever  brought you to questioning your project, we can help you design your way to an answer.

Projecte Compartim – Generalitat de Catalunya

És potser la referència més coneguda i potent en comunitats de pràctica i transformació de l’organització. Vinculada al Departament de Justícia de la Generalitat. Trobareu tota la informació i més a la seva web. Us recomanem la subscripció al butlletí mensual.

XIP – Xarxa d’Innovació Pública

Una xarxa i plataforma oberta a tothom sobre la innovació a l’administració pública formada per professionals que hi treballen i hi creuen, i que volen reformar-la des de dins i de forma col·laborativa i constructiva. Darrerament s’han organitzat mitjançant una comunitat de Google+.

Comunitats de Pràctica – Universitat de Barcelona-

Aquesta universitat va iniciar l’any 2013 un programa pilot de comunitats de pràctica similar a Nexus24 i inspirat també en el projecte Compartim. Hem tingut contactes amb elles i la voluntat és intercanviar informació, formació i experiències de manera regular.

Diputació de Barcelona

Aquesta institució promou des de fa anys un programa de Comunitats de Pràctica com a eina d’innovació i aprenentatge per l’administració local i que s’articula sobre diferents matèries d’interès per aquest nivell de l’administració. Es tracta d’espais virtuals, i tenim pendent una visita amb ells.

Viquipèdia

Com sempre la fantàstica viquipèdia ens aporta molta informació. Per exemple, en aquesta primera entrada sobre el mètode de treball col·laboratiu resumeix diferents eines i corrents del que significa treballar d’aquesta manera.

Maria Jesús Salido @Odilas

La Ma Jesús fa anys que treballa la gestió de coneixement i les comunitats. El seu llibre Comunidades de Práctica. Una Metodología para Desarrollar, Construir y Fortalecer Redes de Conocimiento és una de les referències més completes i reconegudes a casa nostra i és lectura imprescindible per qui vulgui aprofundir en aquest tema. Podeu trobar més informació sobre la seva feina també a The Project.

Niels Pfläging @NielsPflaeging

En Niels proposa un canvi radical en la gestió de les organitzacions superant el model jeràrquic de “ordeno y mando” i adoptant un model en xarxa d’altes prestacions. Imparteix conferències i tallers, i ha publicat en obert alguns documents molt interessants. Podeu trobar més informació a la seva web, Organize for Complexity, i tot el material en obert aquí.

OuiShare, economia co·laborativa

L’economia col·laborativa és un dels moviments emergents que està prenent més força en els darrers anys, i que comparteix amb el treball col·laboratiu els valors de confiança i generositat. OuiShare és la plataforma, o una de les plataformes, que aplega aquest moviment a tot el món. Des de Nexus24 estem treballant amb persones com en Cristóbal Gracia organitzant jornades com Comparto Futuro.

K2K Ner group

De la mà de Koldo Saratxaga coneixem k2k Emocionando i NER Group, un grup empresarial i una filosofia de viure i treballar diferent, on les persones i la seva motivació són centrals. Els discursos d’en Koldo no et deixaran indiferent, i ens inspira tant el continent com el contingut, així com la seva orientació a resultats que els números corroboren,

Amalio Rey

L’Amalio és una de les persones més interesants que hem conegut els darrers anys. Tot i que el vam conèixer com Emotools, darrerament treballa els conceptes d’intel·ligència col·lectiva, i podeu llegir posts molt interessants per exemple sobre quines són les habilitats necessàries per treballar de manera col·laborativa a partir de la seva experiència i coneixement en aquest post.