Lara Águila

El taller ‘Idees per implementar un Banc de Coneixements a nivell micro’ tenia la finalitat d’apropar a la gent cap a la iniciativa de fer-se valer, donar-se a conèixer i d’intercanviar i/o compartir els seus coneixements, experiències i talents dins de les seves unitats bàsiques (centres, instituts, departaments, etc.). A través d’una breu introducció i una dinàmicaTAller Lara Aguila de grup, vam parlar del concepte de Banc de Coneixements, dels seus beneficis i de les raons per les quals la UPC és una gran candidata a crear-ne un, les dificultats de la seva implementació i les maneres de superar-les. El més important, però, va ser que aportant els nostres inputs, entre tots vam arribar a la conclusió de que, potser, el més adient seria construir un Banc de Coneixements a nivell macro a la   UPC.

A partir d’aquí va sorgir la primera proposta presentada per alguns dels participants del taller dins del programa NEXUS 24. Aquesta es diu ‘Vine a construir el Banc de Coneixements!’ i té l’objectiu de crear un espai en el què la comunitat pugui sol·licitar i oferir la seva ajuda per resoldre temes concrets relacionats amb les tasques pròpies del lloc de treball, o bé per ampliar els seus coneixements i competències enfocades a la millora i al desenvolupament professional. A més, un dels ideals seria poder arribar a la major part de persones possible fent un projecte participatiu, flexible i obert que permeti aportar el millor de si mateix a cadascú i facilitar la identificació i la gestió del coneixement i del talent intern.

 Per a saber-ne més, no dubteu a consultar: https://comunitats.upc.edu/nexus-24/documents/propostes/proposalslist