Maria Hortènsia Álvarez

Hem estat bastant ocupats aquests últims dies al Nexus24. Des del post Primeres propostes de projectes col·laboratius, l’escenari va canviar tan de pressa que no vam tenir temps ni de postejar les últimes novetats.  Bona senyal perquè vol dir que molta gent es va animar a presentar més propostes de projectes i a mostrar el seu suport a través dels M’agrada o els Em vull implicar a la Comunitat Nexus24.

De fet, aquesta és la foto de la participació en xifres:

  • 13 projectes vàlids presentats
  • 74 persones adherides al Manifest Nexus24 mitjançant l’eina Comunitats
  • 124 persones volen “Implicar-se” en algun projecte
  • 255 “Em vull implicar” (2,05 per persona)
  • 203 persones inscrites a Comunitats Nexus24
  • 739 persones que han fet almenys un “M’agrada” (prop del 50% del PAS)
  • 1746 ”M’agrada” (promig de 2,36 per persona)

Ara, un cop es va tancar el termini per presentar propostes i el Comitè Nexus24 es va reunir per fer la resolució, ja podem deixar reposar els aconteixements  i explicar el que va passar. A més, cal fer justícia amb la resta de projectes que es van presentar! El resum dels 6 primers estan a aquest post. Aquestes són la resta de propostes que es van entrar els últims dies de crida:

7. Banc del Temps UPC: Vine a intercanviar les teves experiències! amb Maite Gallardo, Silvia Gómez Castán i Joan Giralt. El  Banc del Temps UPC  és un projecte que permet l’intercanvi de serveis i habilitats entre els usuaris, utilitzant com a moneda de pagament l’hora (el temps).

8. Compartim un cas d’èxit: gestió electrònica de compres i viatges amb José María Haro, Montse Mestres i Oriol Teixidó. Proposen transformar una aplicació dissenyada per complir uns objectius en el context d’un departament en una eina que pugui donar servei a qualsevol unitat de la UPC, adaptant-se a la seva organització, als seus procediments i als mitjans de que disposi.

9. GEOSTIC amb Eulàlia Formentí, Silvia Soriano i Albert Marquès. Proposen crear una unitat transversal experta en projectes tecnològics i explotació de serveis TIC: el geosTIC. Serà un grup de personal TIC especialitzat que aglutini coneixement de les diverses branques que conformen les TIC de la Universitat, que sigui capaç de donar suport expert en el desenvolupament de projectes i explotació dels serveis TIC de la Universitat.

10. Intercanviem coneixement amb altres TIC Europeus.Creem la UPC International Staff Training TIC Week amb Albert Renom, Lluïsa Romanillos i Gabriel Verdejo. Amb aquesta iniciativa volen impulsar la innovació, a través de compartir les nostres experiències, necessitats, metodologies i coneixements amb professionals de les TIC d’altres universitats europees que ens permetrà no només liderar aquest canvi tecnològic sinó posar la UPC com a referent de la universitat del segle XXI

11. On són les meves fotos?? amb David Gener, Joaquim Subirats i Sílvia Ecua. Volen facilitar la gestió diària dels documents fotogràfics i audiovisuals, i assegurar-ne i agilitzar-ne l’accés. Conservar i fer accessible el patrimoni fotogràfic i audiovisual de la UPC. Posar a l’abast de la comunitat UPC aquest patrimoni per a que pugui localitzar ràpidament imatges i en pugui fer ús. Facilitar l’enriquiment, de forma ordenada, del fons documental i posar-lo a un sol clik de distància de la comunitat UPC

12. Viabilitat i seguiment dels projectes europeus Marie Curie amb Sara Borrás, Lídia Ferreras i  Sonia Díaz. Es tracta d’un grup de treball per tal de millorar la gestió i seguimenet dels procediments relacionats amb els projectes europeus Marie Curie, per evitar disfuncions i unificar criteris.

13. Student engagement at the UPC amb Araceli Adam, Ángels Serrat i M.Eugènia Esbrí. Serà molt important entendre bé perquè a tants països s’està fent servir lo de l’Student Engagement com a sistema de mesura de la qualitat de les universitats. Què té això de tant potent? Tots intuïm que és important que els estudiants guardin un bon record del seu pas per la universitat, però hi ha més cosa al darrera, no?

Gràcies a totes les persones que s’han implicat! És un èxit compartit!!

Com diu el Joan, això sí que ha sigut un bon pas endavant!! El primer de molts més!! :)))

xito_equipo_Newsletter miércoles 12 diciembre