Maria Hortènsia Álvarez

Havia arribat el dia de la Sessió Final de projectes i, a les 8h del matí, ja estàvem movent taules i cadires per fer de l’Aula Àgora un espai més diàfan i acollidor. Va ser el nostre warm up particular. Necessitàvem crear dos espais, un per a realitzar-hi activitats (inclòs l’esmorzar de traje) i l’altre per compartir les experiències dels equips que han participat en la primera convocatòria de Nexus24.

Cap a les 9h ja començava a arribar gent (les noies del BdC totes identificades amb el logo de l’equip i el Pitagorín) i la taula de l’esmorzar s’anava omplint, mica en mica de moltes coses bones. Quan es va fer l’hora i, amb prop de 50 persones a la sala, el Didac va obrir la sessió i de seguida, va ser el torn dels equips per presentar els resultats i aprenentatges obtinguts.DSC04859Va començar l’equip Banc de Coneixements UPC plenes d’entusiasme i energia explicant tot el que havien fet i com creien que es podia implementar a la UPC. Podeu llegir aquesta crònica  on trobareu també la presentació que van explicar. Tots els resultats generats per aquest equip estan disponibles en les diferents entrades del seu bloc.

DSC04873
Banc de Coneixements UPC

Va continuar l’equip Viacom UPC amb una exposició concisa i molt clara, explicant els resultats obtinguts però també els entrebancs que han viscut per la complexitat del seu projecte. No obstant, van destacar tots els aprenentatges i coses positives que s’emportaven de l’experiència. Podeu consultar la seva  presentació i trobar tots els resultats generats per Viacom UPC a la seva  comunitat.

Viacom UPC
Viacom UPC

Per acabar, va ser l’equip Student Engagement que li va tocar presentar. Van començar plantejant les preguntes que s’hauria de fer la universitat respecte a aquesta qüestió, fruit de tot el treball documental i d’entrevistes amb estudiantat que han desenvolupat dins el projecte. Podeu consultar la seva presentació  i tots els resultats generats per Student Engagement directament en el seu bloc.

Student Engagement
Student Engagement

A continuació, va arribar el moment esperat per tots els equips i també pel públic, quan el Comitè Nexus24, representat per la gerent, va fer les seves valoracions. Va destacar repetidament que estava impressionada amb els bons resultats obtinguts, que estava molt contenta i que es comprometia a parlar amb els equips per veure com implementar cada projecte. Bien!!DSC04897

Després vàrem decidir canviar l’ordre del programa i fer una merescuda pausa per assaborir els pastissos, les galetes, les coques salades i altres cosetes que tothom havia portat. La propera vegada intentarem posar ordre per que no sobri tant de menjar! I quasi amb la boca plena, va ser el torn perquè els nous equips que agafen el relleu, es presentessin. Els hi donem la benvinguda! L’únic que no va poder venir va ser l’equip On són les meves fotos?

Mail to Tiquet
Mail to Tiquet
Fun-Q
Fun-Q
Més enllà de la teva taula
Més enllà de la teva taula
Banc del Temps
Banc del Temps

No ens oblidem dels veterans, els equips que han estrenat el Programa Nexus24 i que han treballat tant en els seus projectes! Ha estat una feina feta amb responsabilitat, compromís, entusiasme i il·lusió, moltes gràcies i moltes felicitats! I perquè segueixin treballant de forma col·laborativa, els hi vam regalar el Kit de Col·laboració Nexus24, per animar-los a que continuïn aplicant a les seves respectives feines, tot el que han après amb aquesta experiència. Ho vam celebrar amb un hip-hip-hurra!

DSC04939 DSC04941 DSC04940DSC04943Com veieu, el matí va ser dens: ple d’idees i informació, d’emocions i feines a fer. Ara arribava el moment de fer conversa en el World Cafè, la dinàmica en la que tothom va expressar la seva opinió i va donar idees de millora respecte el Programa Nexus24 i la cultura col·laborativa dins la UPC. Va funcionar molt bé gràcies a tots els amfitrions que vam tenir i en vam extreure moltes reflexions útils! Podeu consultar les conclusions recollides aquí.

DSC04927 DSC04915 DSC04916Així vam acabar la Sessió, felicitant-nos pel final rodó que havíem tingut, per la il·lusió i el bon ambient que hi havia hagut en els equips. Gràcies a totes les persones que ho heu fet possible! Ens retrobarem aviat en les noves cites del Nexus24 !!

DSC04945