Temps de verema

Pere Losantos

Reprenem el curs amb moltes ganes després de la breu i fresca -més que no pas refrescant- pausa estiuenca. Tot va tornant a la normalitat: les criatures i els polls a l’escola, els transports atapeïts, els sous retallats, però nosaltres no defallim i seguim empenyent amb il·lusió el programa @Nexus24UPC que tot just acaba de néixer.

Aquest trimestre se’ns gira feina. Abans de l’estiu vam posar en marxa el primer grup de treball (GT Impuls Nexus24) per definir els valors del programa, co-crear el seu sistema operatiu, determinar com mesurem si avancem, i preparar la primera jornada de comunitats col·laboratives UPC, si tot va bé a finals d’octubre, on presentarem tot plegat.

No hem explicat encara la relació entre l’EC (Equip de Coordinació) i els Grups de Treball. Hem de confessar que cada dia aprenem sobre el mètode de treball col·laboratiu i aquesta relació, i som plenament conscients de que formem part de l’experiment. Ara com ara i amb els recursos de què disposem creiem que la millor manera d’interactuar entre EC i GT mirant d’interferir el mínim és aquesta:

  • Des de l’EC dissenyem l’agenda de les sessions de treball -en general 2h cada 15 dies-, preparem el material i muntem l’esquelet dels documents.
  • Durant les sessions amb el GT aprofitem al màxim el potencial creatiu i la diversitat dels participants que aporten i contrasten noves idees. El post-it és la nostra eina preferida. Ras i curt.
  • Un cop acabada la sessió l’EC processa i comparteix de nou la informació. És una manera realment interessant de treballar.

Aquest trimestre tenim també algunes sessions de formació amb la proactiva col·laboració de l’equip de @tejeredes que ens acompanya des de l’inici del programa; tenim també previstes visites a la XIP i alguna més que us anirem explicant. Per cert, tenim pendent explicar-vos la que vam fer amb en @JordiGraells però no arribem a més.