Pere Losantos

El Grup de Treball creat per impulsar el programa Nexus24 ens seguim trobant cada 15 dies, un parell d’hores de feina intensa. A l’hora que definim el programa practiquem amb la metodologia. Com que tenim poc temps la feina més feixuga o estructural la fem des de l’equip impulsor, i aprofitem les sessions per fer tasques més creatives i col·laboratives. Avui hem demostrat el poder del treball col·laboratiu per començar a definir el valors del programa Nexus24.

Animòmetres Hem començat com a cada sessió amb l’animòmetre, la tecnologia social que ens permet mesurar l’empenta amb què encarem els reptes del dia i que permet també ser compassius quan un o una no tenim el dia. L’animòmetre es passa a l’inici i al final de la sessió indicant si la cosa ha anat bé, indiferent, o un desastre. De fet hem millorat la tecnologia convertint en format inicial de Tejeredes en un histograma, molt més visual!

 La segona activitat ha estat treballar amb la definició dels valors del programa. Hem pres com a referències -bàsicament estètiques- diferents manifestos d’organitzacions que ja treballen en mode col·laboratiu com són:

A partir d’aquí i en dos grups hem identificat paraules que ens ressonaven i les hem anat posant al collage, fins a completar nou grups conceptuals que ens serviran de base per definir els valors del programa.

GT Impuls Nx24 - 7

Sense polir, tal com raja, i sense ordre, el que ha emergit és:

  1. Coneixement col·lectiu. Aprenentatge. Creixement. L’error és no aprendre dels errors. Aprendre de i amb els altres.
  2. Professionalitat. Responsabilitat. Retorn. Resultats. Impacte. Treballar diferent. Treball per projectes.
  3. Diversió. Positivitat. Alegria. Il·lusió. Motivació.
  4. Vocació pública. Pensar en la societat. Voluntat de servei. Bé comú.
  5. Adaptació. Flexibilitat. Proactivitat. Participació. Autonomia. Diversitat. Agilitzar.
  6. Prototipatge. Començar petit. Experimentar. Innovació. Canvis. Mode Beta Permanent. Qüestionar-s’ho tot. Creativitat.
  7. Coherència. Transparència. El que es fa amb recursos públics es públic. Obertura.
  8. Més convenciment que consens. Generositat. Confiança i compromís. Implicació. Perseverança.
  9. Xarxa. Comunitat. Inclusió. Diàleg.

Ara queda una feina de treballar aquests conceptes simplificant la seva comunicació per fer-los entenedors sense perdre els matisos, però la feina de fons està feta. En 1,5h entre 10 persones hem fet molt més que el que hagués aconseguit 1 persona 15 h seguides pensant.

Podeu veure més fotos de la sessió en aquest enllaç de google+, ara ja tenim perfil! Ens podeu seguir també al twitter @Nexus24upc.

Pròxima reunió, 8 de setembre a les 10h, seguirem informant.

DISCLAIMER SOBRE LA PUBLICITAT EN AQUESTA PÀGINA.
EL PROGRAMA NEXUS24 DE LA UPC NEIX AMB EL COMPROMÍS DE MINIMITZAR LA DESPESA SENSE QUE AIXÒ ATURI L’ACTIVITAT. PER AIXÒ FEM SERVIR EINES D’ÚS GRATUÏT COM EL BLOG WORDPRESS EN QUÈ DE TANT EN TANT APAREIX PUBLICITAT NO VINCULADA A LA UPC NI AL PROGRAMA NEXUS24.