GT Impuls 2 octubre

Pere Losantos

Així comença la cançó del grup Le Croupier,  i això és el que ens ha passat a la 3a sessió de treball del GT Impuls d’avui dos d’octubre. L’havíem preparat bé, tant el material com la metodologia, amb dos objectius ben marcats: validar el disseny de la tecnologia social Col·laboròmetre NExus24 i dissenyar de manera col·laborativa el kit de campanya de difusió de Nexus24.

Hem començat amb un escalfament aprofitant una de les tècniques que ens havien ensenyat la Itziar i en Marc de @WeQuestion, i ens hem posat amb el nostre particular col·laboròmetre. Es tracta d’una combinació de joc de tauler / enquesta inspirat en el de @tejeredes que volem que serveixi com a element de sensibilització i també per copsar el vostre posicionament respecte dels valors del programa que estem definint. Aquesta primera part ha anat força bé.

Hem seguit amb el disseny col·laboratiu del kit de campanya per preparar la jornada de Comunitats Col·laboratives UPC del mes de novembre, i aquí és on les coses s’han torçat. O nosaltres no hem sabut comunicar, o tothom estava espès (i això que l’animòmetre marcava un 80% de predisposició) o la sala no acompanyava. El cas és que no ens n’hem sortit com volíem. Sortosament el treball col·laboratiu té en el prototipat i l’aprenentatge dos dels seus pilars operatius més importants, i ens hem refet. Hem avaluat què havia passat i hem tret conclusions molt interessants de cara a l’operativa de grups de treball reals.

  1. El GT Impuls no té el mateix grau d’informació que el grup de coordinació. Els primers es veuen dues hores cada 15 dies si no falten per urgències de feina; nosaltres, dos dies per setmana, tot el dia. I ens passa que donem per suposat que el GT Impuls arriba i connecta com si no hagués passat el temps. És cert que fem una bitàcola on expliquem tot el que fem, però no podem esperar miracles.En properes sessions hem de preveure temps per contextualitzar i refrescar la memòria.
  2. Les persones que es dediquen a la dinamització de grups són professionals, i nosaltres estem encara aprenent. Tot i estar en un entorn de confiança, no ens podem permetre malbaratar sessions si no estem segurs de fer les coses ben fetes. Hem volgut aplicar una tècnica tot just apresa, i no ens n’hem sortit, hem d’aprendre a escalar el nostre temps i a adaptar les eines al context de qui les ha d’aprendre. Els professionals de la dinamització es mereixen un respecte, no tothom serveix per a tot. Però, sortosament, i com deia Cristóbal Colón a la inauguració del curs, tothom serveix per alguna cosa 🙂
  3. Encara hem d’anar més a poc a poc, avançant a micropasses amb les eines sabent que tenim 2h cada 15 dies, consolidant petites fites de metodologia, i donant temps a que la confiança entre membres del grup vagi creixent.

Només aquestes pinzellades per fer palès que en tot projecte d’aprenentatge hi ha dies en què ho veus tot una mica més negre, que les coses no van con havies planificat i que cal perseverar sempre aprenent dels errors, que per això som humans (uns més que altres, això sí).

DISCLAIMER SOBRE LA PUBLICITAT EN AQUESTA PÀGINA.
EL PROGRAMA NEXUS24 DE LA UPC NEIX AMB EL COMPROMÍS DE MINIMITZAR LA DESPESA SENSE QUE AIXÒ ATURI L’ACTIVITAT. PER AIXÒ FEM SERVIR EINES D’ÚS GRATUÏT COM EL BLOG WORDPRESS EN QUÈ DE TANT EN TANT APAREIX PUBLICITAT NO VINCULADA A LA UPC NI AL PROGRAMA NEXUS24.