Maria Hortènsia Álvarez

Fa pocs dies estava presentant com dinamitzem els equips de Nexus24 a la XI Jornada Compartim. Si hi esteu interessats/des podeu veure el vídeo de la presentació (només són els primers 10 minuts, fàcil!).

Durant tota la jornada es va posar molt èmfasi en la figura dels moderadors o dinamitzadors de les Comunitats de Pràctica o CoP (equivalents als nostres equips Nexus24 de la UPC) dient que són peces claus perquè una CoP funcioni. A Nexus24 estem funcionant sense aquesta figura i per això vaig voler desmuntar aquesta idea perquè crec sincerament amb la força dels equips per sí mateixos. La reflexió profunda és que a Nexus24 no treballem directament amb les persones, si no amb els equips.

Per a nosaltres, la unitat necessària per tal que es produeixi un canvi és l’equip. És evident que les transformacions també succeeixen en les persones, però els resultats i l’aprenentatge que provoquen aquests canvis, s’originen a l’equip. L’equip és la font i el motor, no el moderador o dinamitzador. Sense la diversitat i pluralitat present a l’equip, seria difícil avançar individualment cap a un entorn laboral més harmoniós, més col·laboratiu. És fàcil d’entendre, sols no podem aprendre a col·laborar i no podem evolucionar cap un escenari col·lectiu on la col·laboració sigui genuïna.

Three people meditating in yoga class, side view, low section

Paral·lelament, aquest cap de setmana llarg he estat en un retir de yoga i m’he graduat com a professora de Satyam Yoga. Sembla mentida com tot conflueix, tant els aprenentatges de Nexus24 com els del camí del yoga.

Salvant les distàncies entre la ciència mil·lenària que és el yoga i la petita trajectòria de Nexus24, amb el nivell de visió i comprensió del que disposo ara, m’adono que tracto d’aconseguir el mateix, tant a la meva vida personal com en l’entorn professional. La meva pròpia harmonia i la felicitat de la gent que m’envolta. Una feina que sigui plena i l’autorealització de les persones que treballen a la meva organització. Mateixos valors, diferent terminologia.

Doncs en aquest retir, el nostre mestre Sadânanda, ens explicava els passos que s’han de produir per a que es doni un canvi evolutiu. Llegiu-los en clau de desenvolupament interior o de treball col·laboratiu.

  1. Reflexió: hi ha un moment inicial on un fa el clic i se li desperta la reflexió interna. Sorgeixen les preguntes: què faig jo aquí? Quin és el meu paper? El que visc, ha de ser així, o hi ha alguna cosa més? Podria ser diferent?
  2. Impuls: la reflexió inicial se segueix amb una sensació profunda de desig de canvi, de recerca per millorar. Es conforma el propòsit evolutiu individual.
  3. Autoconeixement i acceptació: en aquest procés de canvi, és determinant que un es conegui per saber com funciona, quines virtuts i quines limitacions té. Ha de ser prou humil per acceptar-les i així aconseguir transcendir-les. Aprendre a conviure-hi per ser capaç de compartir el millor de un mateix. Hi ha un compromís d’autogestió personal.
  4. Superar esquemes mentals: és necessari obrir la ment i tenir experiències noves per ser capaç d’integrar nous aprenentatges. Cal desaprendre per poder aprendre, buidar per poder reomplir. Cal traspassar el codi (prejudicis, creences, etc.) que un ha fet servir fins a aquell moment per poder incorporar-ne de nous. Pensament out of the box.
  5. Començar el viatge de canvi: cal començar a bellugar-se cap a la nova destinació i per això és imprescindible trobar un transport, una via ja oberta. Si un es proposa fer aquest viatge sol, probablement es perdrà, es cansarà… i no hi arribarà. Aquest transport és un grup. Cal trobar un grup que desperti la motivació per formar-hi part. Aquest grup sap on anar i com arribar. Cal viatjar en companyia.
  6. Acceptar les característiques del grup i col·laborar: cal incorporar-se al grup i aportar tot el que un sap que té, per compartir. Cal col·laborar per arribar a la destinació, ja que tots els membres del grup comparteixen el mateix objectiu, són un equip i s’ajuden mútuament. Els uneix una fraternitat, creen un vincle perquè tenen un propòsit evolutiu col·lectiu. Per això, les persones es donen sincerament, sense exigir ni reclamar. Es respecta el treball de cadascú sense imposar ni manipular perquè cadascú és responsable de la seva part. Cal superar la crítica i l’orgull. Cal substituir l’ambició personal de millorar per l’interès grupal. Si avança l’equip, avança un també. Sols és més difícil millorar. La força de canvi està en el grup, que és divers. Cal tenir una actitud de servei perquè això ajudarà a crear harmonia. Aprendre junts.

Aquest camí de canvi es viu en equip, no en solitari. Per això, els equips Nexus24 són tant protagonistes. Cal que en siguem conscients, sobretot els mateixos equips perquè sovint no s’adonen que són subjecte i objecte a l’hora. Cada persona ha de fer un treball personal i s’ha de posar al servei del propòsit de l’equip. Així l’equip creix i les persones també. Els canvis es produeixen als equips per a les persones.