Amic invisible del tuppernexus

A la agenda del 2017, recent comprada, tinc un gomet que posa “Ajudar que la gent sigui més feliç a la UPC

M’adono que és la primera cosa anotada a l’agenda per a l’any 2017. Ben cert, que no és tracta d’una anotació típica a l’estil “simplificar la redacció del procediment de votació anticipada al Departament”, o “introduir la informació recollida del PDI relativa al punt 3.7 de la memòria anual d’activitats de la unitat al DRAC”, o “revisar la informació de la intranet recentment migrada de genweb3 a genweb4” que serien algunes de les tasques corrents que tinc anotades per passar a l’agenda del mes de gener.

arbreI, com ha arribat tant inusual anotació a la meva agenda? Es tracta del que li agradaria que passes a una persona participant al tuppernexus de nadal al que vaig anar i al que m’ha tocat de l’arbre de desitjos invisibles per ajudar a complir-lo a la persona que ho ha formulat, ups! i com ho faré? (Aquesta gent del tuppernexus està saludablement ben tronada 😉🤗). D’ençà que vaig participar a la jornada de treball sobre el Pla de gerència 2016/2017 que va ser coordinada i dinamitzada pel grup de persones del Nexus24 comunitats col·laboratives de la UPC, he quedat encisada per aquesta dinàmica de treball i he volgut saber-ne més.

Resulta que casualment, un divendres recent, em vaig trobar a una de les persones del grup Nexus24 que va coordinar i dinamitzar la sessió de treball del pla de gerència, al vestíbul de l’edifici on treballo, li vaig comentar el positivament sorpresa que estava per la sessió. Alhora li vaig comentar que m’agradaria fer alguna cosa amb les fotos però que no en tenia prou amb les meves, em va facilitar l’accés a les fotos que es van fer, em va posar en contacte amb altra persona de l’equip i em va parlar de l’espai tuppernexus. Al dimarts següent, cap el tuppernexus vaig anar a explorar que hi ha vida més enllà del meu edifici al campus nord.

El resultat de mi particular composició fotogràfica volent explicar la meva visió/vivència de la jornada no sé si ha estat prou per explicar com és d’important el que aquesta dinàmica de treball promogut per aquest grup de persones, ara vosaltres tuppernexus, va significar a nivell personal. Aquesta capacitat que teniu de despertar energies tant positives ho considero de gran valor personal i deuria ser-ho per la institució, governi qui governi. La singladura d’aquest dos anys de projectes col·laboratius ara que els he repassat una mica és molt interessant i important perquè una institució pública com la nostra ha de ser significativa en la construcció de la societat que volem, perquè estem aquí, en aquest racó de mon que ens pertoca en aquest puntet blau que és el planeta Terra i per estar-hi precisament en aquest territori i en aquesta època tenim l’oportunitat d’actuar en el nostre nanopetit però important àmbit d’actuació treballant d’aquesta manera tant enriquidora i que la nostra feina reverteixi en la societat que volem, creant noves maneres de treballar que ens ajudin a afrontar els reptes de futur de la UPC, de la societat i del maltractat planeta nostre. I vosaltres heu trobat la manera de poder fer-ho en aquesta institució.

Al llarg d’un any passen moltes coses, del 2016 em quedo amb l’alegria d’haver-vos conegut a l’espai tuppernexus i el lament de no haver-me implicat, al seu dia, al projecte. “On són les meves fotos” (Les meves fotos sé on són però tinc un munt que en van passar de l’Escola quan vaig fer la memòria dels 25 anys del Dept? Que haurien d’estar ordenades d’alguna manera, o potser ja ho estan, no ho sé perqué crec que hi havia una persona de l’Escola implicada…?)

Per al 2017, espero expectant la propera convocatòria de projectes Nexus24 i el desig de seguir compartint, de tant en tant, l’espai i franja horària del tuppernexus.

Per acabar, i imitant la salutació del personatge vulcanià Mr. Spock de la sèrie televisiva Star Trek: Llarga i exitosa vida a les comunitats col·laboratives, en particular al Nexus24!

Crec que aquesta introducció dels capìtols de la sèrie i les pelis, si extrapolem la situació, us escau molt bé, no trobeu?

Space, the final frotier, these are the voyager of the startship Entreprise, its continuing mission to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no one has gone before.

Llàstima de no trobar el registre de veu per l’actor Patrick Stewart

Disculpeu, es suposa que ha de ser invisible, però si m’ho permeteu us comparteixo aquestes reflexions/divagacions.

Que gaudiu de les festes nadalenques!😊