Pere Losantos

A casa nostra sempre tenim una estona per ser creatives. Algunes pintem, d’altres cuinem, o fem l’hort, o badem, o ballem, o escrivim un blog, o fem música, sempre aprenent. Ens costa, però acabem combinant el temps productiu amb el de la creació i l’aprenentatge, allò que ens fa humans. Si mirem la canalla veurem que sempre estan en mode creatiu, aprenent, i a mida que es van fent grans incorporen rutines que acabaran sent processos productius. I a la feina?

Posem per cas que et dediques a introduir comandes, albarans i factures del teu departament. És una responsabilitat important, i et sents prou reconeguda, sense tu no se’n sortirien. A més, tens bones condicions de sou i horari -només cal preguntar pel carrer i comparar- i qui dia passa any empeny.

Però segur que a voltes et sents desmotivada, i és que fa temps que no aprens res de nou. El darrer cop, un curs de SAP fa tres anys. I cada dia la mateixa rutina: fitxar, pujar les escales, engegar l’ordinador, introduir les factures, cafetó, més factures, dimarts i dijous dinar a la feina, més factures, fitxar i cap a casa. Aaah, a casa sí que m’allibero, faig el que em ve de gust. És clar, també hi ha rutines, la compra, l’escola, fer el sopar…. però sempre hi ha temps per badar una mica, per regar una flor i veure com creix, per parlar amb la veïna que acaba de ser àvia, per pensar en les vacances… Em compensa.

Però segur que no podria crear una miqueta a la feina? No podria, ni que fos un 5% del meu temps, dedicar-lo a pensar en altres coses? Ara en diuen innovar, però en el fons és crear, allò que -entre d’altres coses- ens fa persones. Sí, potser encara no estem prou madurs per tenir cura d’un hort a la feina, o per pintar una aquarel·la de la FOOT, però sí que és possible fer-ho aplicant aquesta capacitat a millorar el lloc de treball.

Des del 2014 hi ha 150 persones que ho han fet amb el programa Nexus24. Cent cinquanta persones com tu, PAS de llarga durada, que durant 60h han ideat, han creat, han après, i s’han divertit millorant el seu lloc de treball. I aquest any hi haurà més oportunitats de fer-ho:

  • Seguim amb el que fins ara era Nexus24, tot i que ara en direm EscolaNexus24, perquè aprenem a treballar de manera col·laborativa. Projectes transversals sobre necessitats comuns de la UPC. Pots veure exemples dels anys anteriors aquí.
  • Noves modalitats Innovació en la gestió dins el Programa de Desenvolupament Professional. Fins ara només hi havia “allò de les idees del Tempus” que ara s’amplia amb tres possibilitats: entrar una bona pràctica, presentar -i estat disposda a impulsar- un projecte de millora de la teva unitat, o participar en l’avaluació de projectes.
  • Liderar o participar en un Equip d’Impuls Temàtic que sota una temàtica – de la unitat o transversal- aplega persones amb un interès i propòsit comú que té incidència a la UPC. Pot ser de gestió acadèmica, però també d’inventari de laboratoris, o sobre como aplicar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la universitat.

Ja veus, possibilitats n’hi ha. I és que encara que estiguem de PAS en aquesta feina, hi dediquem massa temps com per dedicar-nos a fer de robots picant tecles tot el dia. Ets lliure de pensar que en realitat el que volem aquests del Nexus24 és exprimir al màxim el teu potencial com a persona humana. De debò que no. Ho fem perquè creiem que tots plegats serem més feliços si sentim que podem ser útils, que podem crear i aprendre una mica cada dia, i que fem alguna cosa més que entrar dades i mirar una pantalla.