Pere Losantos

Després de 4 anys hem decidit renovar la web del programa Nexus24. S’havia quedat una mica antiga perquè “parla” bàsicament de les activitats d’aprenentatge de Nexus24, i el programa ha crescut força. Ens està costant una mica definir aquesta web tot i els esforços de la Silvia Ecua per fer-nos entendre com ha d’anar la cosa i les noves possibilitats de genweb. Així que us convidem a participar en la definició de la nova versió que volem més lleugera i orientada al serveis i usuaris.

Quan tens el primer fill o filla comences a comprar tota mena d’andròmines sense pensar que després del bressol, el cotxet, el maxi-cosi de la imatge i el canviador vénen moltes més coses que caldrà també comprar i conservar. Arriba un moment en què no podem encabir tot a casa i hem de fer neteja perquè molts objectes no es fan servir. Bé, això era a la meva època, ara hi ha wallapop.

Amb la web de Nexus24 ens passa una mica el mateix. Vam començar descrivint fil per randa tot el procés de Nexus24, les seves fases, l’equip que hi ha darrera, els perfils, els projectes… Però hem anat incorporant més i més coses i cada cop costa més mantenir-la actualitzada. Nous serveis d’acompanyament a la innovació, les píndoles i altres formacions, les fotos i vídeos, la nova plataforma en desenvolupament per articular projectes, el blog i el twitter cada dia més actiu, el col·laboscopi, les actualitzacions dels projectes Nexus24, els encàrrecs que van entrant, l’agenda, la caixa d’eines amb nous recursos… són moltes tasques a gestionar. Tenim l’armari ple de trastos i joguines i hem de fer neteja.

En resum, l’aprenentatge de les competències TEC (Treball en Equips Col·laboratius) és ara només una de les potes del programa, i hem decidit deixar de mirar-nos el melic per centrar-nos més en usuaris i serveis, i menys en els continguts. Comencem per la redefinició de totes les possibilitats que tens a la teva disposició per aprendre a treballar en equips col·laboratius, i de pas, a innovar.

Nivell inicial

 • Demana’ns que oferim a la teva unitat el taller bàsic (2h) sobre Nexus24 i el TEC.
 • Impulsa o forma part d’un equip de l’Escola Nexus24, la via més efectiva.
 • Promou o participa d’un projecte de l’àmbit social com aquests o aquests del CCD.

Nivell mig

 • Assisteix regularment a les píndoles Nexus24, sessions modulars d’1,5h.
 • Reuneix a 5 a 10 persones i demana’ns una píndola específica per a la teva unitat.
 • Impulsa un projecte d’Innovació en la gestió (Pla Desenvolupament Professional).
 • Redacta una bona pràctica d’Innovació en la gestió (Pla Desenv. Professional).

Nivell Avançat

 • Fes de formador d’una píndola, la millor manera d’aprendre és explicar-te.
 • Organitza jornades o tallers d’innovació col·laborativa.
 • Avalua projectes d’Innovació en la gestió (Pla Desenvolupament Professional).
 • Acompanya un projecte d’Innovació en la gestió.
 • Acompanya un projecte Nexus24 durant la fase de desenvolupament.

A la web apareixerà quelcom semblant, amb alguns exemples o més descripció. Creus que aquesta descripció endreçada per nivells és prou entenedora? Trobes a faltar alguna cosa?