Pere Losantos
Fa unes setmanes us vam presentar gairebé totes les actuacions en què estem treballant aquest curs, per fer seguiment i per higiene mental nostra. Avui toca fer una mica de zoom en alguns d’aquests projectes, concretament en els que surten de necessitats concretes del PAS i que són compartits per diferents unitats. Fins aquest curs havíem acompanyat 20 projectes d’aquesta modalitat, i aquest curs n’afegirem quatre més a la llista. Agraïm la participació de totes les persones que ho fan possible, tant les participants com les facilitadores del procés.
Recordem que es tracta d’una iniciativa amb tres objectius: un relacional posant en contacte persones que treballen en unitats i sovint a campus diferents, un de millora del servei prestat per la UPC, i finalment un d’aprenentatge de Treball en Equips Col·laboratius. Els projectes es presenten a impulsa.upc.edu i es prioritzen en funció del recolzament de la comunitat UPC i de l’encaix en l’estratègia UPC.
Els quatre projectes s’han posat en marxa aquest mes de gener i han definit els sprints de treball que acabaran amb un prototip presentat a la Fira Nexus del 4 de juny de 2019. Tot i que les activitats de Nexus24 s’han ampliat molt, ens fa molta il·lusió seguir acompanyant aquesta modalitat de projectes i esperem poder-ho fer durant molts anys.
Els quatre projectes
Objectes perduts. Consergeries. La Laura Camon treballa a la consergeria de l’ETSEIB, on cada any gestionen els més de 1000 objectes que l’estudiantat “perd” pels passadissos i aules de l’escola. La Laura va decidir compartir aquesta bona pràctica amb altres escoles, i la Conxita Prats (EEBE), la Teresa Sallés i la Amparo Gombau (Telecos) es van sumar al projecte. Després de dues reunions veiem que els objectes perduts i trobats és només la punta de llança de molts altres projectes a compartir. La Cap de Gabinet de la UPC, la Carme Fenoll, és la padrina del projecte.
Quin ús se’n fa de les nostres webs. Analytics. La Maite Gallardo treballa a l’ETSAV i és especialista en experiència d’usuari amb les webs. La seva percepció és que a la UPC es dissenyen les webs de les unitats -tenim una eina pròpia, Genweb– però que ningú s’encarrega després d’optimitzar els continguts en funció de l’ús i interessos dels usuaris. Per això va proposar un projecte amb aquest objectiu, al que es van sumar la Silvia Ecua, en Toni Millan i la Mayte Sevil. Això sí, com que estan a tres campus diferents els toca aprendre a treballar en remot dia sí dia també. La cap de l’àrea TIC, la Mercè Oller, és la padrina del projecte.
Com col·laborem? CollApp, l’eina fàcil. En acabar cada projecte Nexus24 els equips complimenten una enquesta per esbrinar com ha estat la seva col·laboració. Volíem automatitzar aquest procés i amb la col·laboració de la investigadora Ginevra Lazzerini, la Núria Rodríguez-Cámara i la Montse Foixench, i qui escriu ens estem trencant les banyes per dissenyar una eina oberta a tots els equips que treballen de manera col·laborativa i que volen saber com ho fan. (Més info del TFM de la Ginevra). Com a padrí del projecte en Didac Ferrer, cap del Gabinet d’Innovació i Comunitat.
Més enllà del prototip. Coworking spaces 2. I finalment un projecte que ens fa especial il·lusió perquè és la confirmació de que el sistema funciona. Coworking spaces va ser un projecte de l’edició de l’any passat que va finalitzar amb un prototip. La gerència de la UPC va mostrar el seu interès en aplicar els resultats obtinguts i enguany la Pau Calleja, la Mar Romaní, i la Rosalia Ordóñez -part de l’equip original- i una incorporació, la
Mayte Solé, tenen el repte d’implementar dos espais de coworking a la UPC. Com a padrí del projecte, en Joan Carles Buron, cap de l’àrea d’Infraestructures.
A tothom, molta sort i encert!
Leave a Reply