Pere Losantos

Els equips Nexus24 sovint practiquem el teletreball o treball remot, des de casa o des d’un campus que no és l’habitual. Als tallers sovint ens pregunten com gestionem el tema de les trucades i l’ús dels nostres mòbils o telèfons personals. Aquí ho expliquem i agrairem els vostres comentaris per detectar problemes i oportunitats.

A la UPC de fa temps tenim uns telèfons digitals que tenen moltes prestacions, sovint desconegudes per gran part del personal. Una d’elles és el desviament de trucades que permet que quan som fora soni un altre telèfon, no el de la taula. Quan fem treball remot el desviem al telèfon de casa o al mòbil personal i si ens truquen la cosa va bé perquè el nostre número personal no apareix. El primer problema amb el desviament és que sovint ens el deixem desviat. El segon és que rebre trucades està bé, però quan hem de trucar potser paguem nosaltres la trucada, o potser estem donant el nostre número personal.

Hi ha una altra manera de fer-ho, via el softphone d’UPCconnect que ens ofereixen els Serveis TIC de la UPC i que és la ens agrada més. Es tracta d’una terminal virtual amb què podem fer el mateix que amb la de la taula, i que de fet sona al mateix temps. Si tens un ordinador pots trucar i rebre trucades i moltes altres coses… i ho fas tot des del telèfon de la UPC eliminant la necessitat i reticències de trucar amb el teu personal.

Per arribar-hi has d’anar a UPCconnect i un cop allà clicar sobre el botó verd de “Comunica’t” (imatge de l’esquerra), entrar a la intranet i prou. L’aspecte que hauria de tenir aquesta terminal és el que veus a l’encapçalament d’aquesta entrada.

És molt fàcil. Ho vols provar? No pots espatllar res. Si vols, fes-ho primer a la taula, i després des de casa. I si no te’n surts, truca a l’ATIC o a nosaltres.

En acabat, ens agradaria que ens comentessis com ha anat la cosa, ens interessa molt la teva opinió i potser hi ha coses que no fem bé o prestacions desconegudes. I un altre dia explicarem com fer accedir a la sala virtual per fer reunions, una altra de les eines tan útils com desconegudes de la UPC.

Nota de l’autor: el treball remot és una de les millors eines que tenim per evitar el malbaratament de combustible fòssil i l’increment de CO2 a l’atmosfera. Eines com aquestes ens faciliten la vida.