Després de presentar Millora Camins, el projecte d’aprenentatge i millora de la UTG de l’escola de Camins en el post anterior, avui us volem explicar una mica on som i què hem fet fins ara. Hem deixat enrere ja el primer sprint, i comencem amb les primeres passes del segon i els tres equips (processos transverals, espais de relació i millora de la comunicació) continuen endavant, amb alguna baixa, però hi som.

També l’equip impulsor format per el cap de la unitat les persones que faciliten els grups de treball i el suport de Nexus24 està sencer i fent trobades cada 15 dies. Parlarem en aquesta entrada de dues peces importants del procés, l’adaptació del calendari de treball i les dues sessions de formació.

Adaptació del calendari

A sota teniu el full de ruta que ens vam imaginar quan planificàvem tota l’activitat d’aprenentatge, sprints de 1 mes i acabant al febrer. La realitat és tossuda, com la física del canvi climàtic, i vam pensar que seria més interessant -en aquesta primera iteració si més no- fer els sprints de 6 setmanes en comptes de quatre. Això ens permet anar amb més calma i no perdre persones pel camí per excés de feina (o no tantes en tot cas), i també fer coincidir el final del PACU amb la Fira Nexus24 del mes de maig. El risc que assumim amb el canvi és que perdem connexió amb els equips, però creiem des de l’equip impulsor que paga la pena. No oblidem que aquest PACU és un prototip i que cada escola tria el model que més li escau.

Calendari PACU camins

Formació

La primera sessió de formació, al setembre i en format presencial, la vam centrar en aprendre a definir les tasques d’un sprint, sembla fàcil però quan és el primer cop que sents la paraula agile tot et ve de nou. Vam fragmentar les tasques en tasques més petites, les vam prioritzar i vam assignar un responsable que havia de retre comptes el dia de la demo al product owner. Tot són paraules noves, tecnicismes que no ajuden, però a poc a poc anem fent nostres. Vam aprofitar idees ja treballades amb l’Àlex Muntada i en Joan Giralt a l’Escola de Tardor. Dues hores amb una mica de teoria i força pràctica sembla la millor recepta per garantir l’èxit, i cada equip va sortir amb el seu kanban de tasques que havia de presentar a la demo.

La segona sessió, tot just començant l’sprint 2 la vam dedicar al prototipat aprofitant tot el que vam aprendre amb la Itziar i en Marc de @wequestionourproject. Vam haver d’adaptar el contingut de 4 a 2h perquè no és fàcil deixar una UTG sense 15 persones durant 4h. Primer vam explicar la diferència entre dir, mostrar i viure i què volia dir fer un prototip, quelcom funcional que permet interactuar a l’usuari. Després han sortir directament un cop preparats els prototips i els elements a observar, i 30′ més tard han tornat amb cara de “doncs sí que és útil això de preguntar”. Ha estat força interessant i a partir d’ara toca ampliar la mostra en aquest segon sprint fins el 15/12 en què farem la demo.

I recordeu que sempre podeu assistir a les demo dels tres projectes o formar part dels seus clubs de fans.