Tot i que en general tots estem satisfets de com funcionem com a UTG, el cap de la unitat, en Víctor Cullell, arrel de la seva participació anterior en uns projectes Nexus 24 va pensar que fora bo que ens prenguéssim com a costum revisar la feina que fem i veure si la podem millorar. Ens va anar contactant i ens va engrescar a posar-nos les piles, aprendre a fer de facilitadors i veure si aconseguim que a la nostra UTG s’hi treballi cada dia millor…

Així, en Víctor, l’Elena, en David i l’Imma vam esdevenir el Grup Impulsor d’aquest projecte. Al principi també vam comptar amb la Isabel, que va haver de renunciar-hi per una sobtada manca de mans a la seva unitat, però que ens continua animant sempre que pot. Esperem que les companyes es recuperin aviat!

Què hem fet fins ara

Per decidir què volem fer en aquest projecte de millora col·laborativa, el que hem fet en primer lloc és una anàlisi de la situació, en què hem observat el següent:

  • Tenim 7 unitats que treballen en 5 espais diferents, cosa que dificulta el coneixement de qui fa què i sovint les relacions personals entre nosaltres.
  • Hi ha dificultats en els processos transversals que afecten més d’una unitat, ja que no tenim estabertes dinàmiques de treball entre unitats diferents.
  • La pandèmia de la Covid-19 ha fet més gran la distància entre persones, tot i que ha potenciat l’aprenentatge i utilització de les eines en línia.

Un cop fet l’anàlisi, hem decidit que els objectius del nostre projecte consistiran a millorar les relacions entre persones, aprendre a treballar de forma col·laborativa i millorar els processos i fluxos d’informació.

Per a dur a terme el projecte s’han format tres equips transversals formats per persones de diferents unitats que han decidit participar-hi de forma voluntària. Les tasques es realitzaran online i compten amb el suport total de les direccions de l’Escola de Camins, el Departament d’enginyeria Civil i el cap de la UTG de Camins

Qui som?

D’una banda el Grup Impulsor del projecte de Millora Camins que ens repartim de la següent forma: en Víctor que fa de product owner, és a dir, un client dels de tota la vida. En David, l’Elena i l’Imma que fem de facilitadors dels projectes que han sorgit, o almenys ho intentem i tot salpebrat amb l’ajut inestimable de l’Eva i en Pere de l’Equip Nexus 24.

D’altra banda els companys de la UTG que en aquesta primera anualitat han fet un pas endavant per portar els projectes d’aquest curs: l’Ana,l’Ana Luz, la Mercè, la Mireia, l’altre Mireia, la Maria, en Josep Maria, en Lluís, en Raúl, la Beatriu, la Mar, en Javier i la Laura, dotze en total. I és que a Camins ens va la marxa!

Com ho estem fent?

Primer, vam fer una jornada inicial amb tot el personal d’administració de l’UTG on, entre tots, vam identificar nous reptes i en van sortir les 3 propostes següents que s’han organitzat en 3 grups de treball:

  • Millora de la comunicació
  • Espais de relació
  • Projectes transversals

Aquests grups es reuneixen periòdicament i ja han començat a treballar. Abans i durant el projecte en Pere i l’Eva ens fan formació sobre tècniques i eines col·laboratives a mesura que les necessitem. La primera va ser sobre eines bàsiques com la bitàcola del projecte, la matriu TEC o una mica de metodologia agile adaptada. Pròximament, tindrem una sessió de formació per aprendre a prototipar, i més endavant ja podrem fer una primera presentació dels 3 projectes, que esperem tenir enllestits el gener de 2022.

Imma, David i Elena.