14 - 2Pere Losantos

El treball col·laboratiu té en el prototipat de solucions una de les seves eines més útils però alhora més perilloses perquè la distància entre el prototip i el nyap és molt, molt curta. Per això amb el GT Impuls NX24 mirem de validar les eines abans de posar-les a disposició de la comunitat. Durant aquest darrer mes hem estat treballant sobre els processos relacionats amb la convocatòria d’idees per projectes de treball col·laboratiu, i amb l’eina del col·laboròmetre.

Començant pel col·laboròmetre (una versió tunejada del de @Tejeredes), aquest setmana els membres del GT han superat les seves vergonyes i han organitzat sessions de petit format amb l’eina per determinar si el prototip que havíem prototipat era prou entenedor i útil. Les conclusions es poden trobar -com sempre- a la bitàcora del GT, però a grans trets són:

  • Cal definir millor les paraules triades i l’abast de l’eina. Si, posem per cas, parlem d’autonomia en el lloc de treball, no queda clar si ho fem sobre la persona, la unitat, o sobre tota la UPC.
  • A més d’una bona eina de difusió ha resultat una eina molt útil per identificar i posar sobre la taula problemes de gestió de les unitats que el dia a dia no ens deixa veure.

La segona eina a validar ha estat la pròpia web del programa i en concret el flux de la convocatòria de projectes. Durant uns minuts hem fet pública la pàgina web i 16 ulls nous han navegat a consciència per valorar tant la seva usabilitat com el fet que fos engrescadora i entenedora. També a grans trets podem dir que ens queda molt per fer, que cal simplificar la informació donant-la a mida que creix l’interès del lector, millorar la imatge i les plataformes, aclarir algunes etapes del procés, i tornar a passar la prova de foc.

I, en ambdós casos, ser conscients de les limitacions de cadascú, trobant l’equilibri entre avançar encara que sigui en mode prototip i delegar a persones que en saben més però que per càrrega de feina ens fan anar més a poc a poc. Els experts parlen del Minimum Viable Product (MVP)

A minimum viable product has just those core features that allow the product to be deployed, and no more. The product is typically deployed to a subset of possible customers, such as early adopters that are thought to be more forgiving, more likely to give feedback, and able to grasp a product vision from an early prototype or marketing information.

i això és el que provem de fer a cada sessió de treball. Seguim!

DISCLAIMER SOBRE LA PUBLICITAT EN AQUESTA PÀGINA.
EL PROGRAMA NEXUS24 DE LA UPC NEIX AMB EL COMPROMÍS DE MINIMITZAR LA DESPESA SENSE QUE AIXÒ ATURI L’ACTIVITAT. PER AIXÒ FEM SERVIR EINES D’ÚS GRATUÏT COM EL BLOG WORDPRESS EN QUÈ DE TANT EN TANT APAREIX PUBLICITAT NO VINCULADA A LA UPC NI AL PROGRAMA NEXUS24.