Pere Losantos

Fa gairebé dos mesos que vam acabar la fase d’impuls de l’EscolaNexus24. Els cinc equips van començar a volar sols, amb el suport de l’equip de facilitadors, i ahir vam tenir la primera sèrie de DEMOs per presentar el primer prototip als clients. Us en fem cinc cèntims de com va anar, i una mica de reflexió que sempre és important. 

IMG_20171219_093607.jpgEl primer equip va ser La memòria en 1 clic. Com la resta d’equips hi havia 30′ per presentar i rebre feedback del client. L’objectiu del projecte és aconseguir simplificar els processos d’elaboració de la memòria dels departaments de la UPC, que avui són encara manuals i consumidors de temps valuós. La conclusió d’aquest primer sprint és que potser no serà un clic, potser seran dos 🙂 Podeu trobar tota la informació de l’objectiu i estat del projecte en aquest enllaç.

IMG_20171219_100240.jpgEl segon equip va presentar el projecte Coworking, que vol esbrinar i prototipar com haurien de ser els espais de coworking a la UPC a mig termini. Durant la sessió vam aprendre tots plegats a fer anar l’eina kahoo per fer enquestes al mòbil sobre la marxa, que afegirem a la nostra caixa d’eines. Més informació del projecte a la web Nexus24 i al blog que han creat per a l’ocasió.

IMG_20171219_104313.jpgEl tercer equip que va fer la seva DEMO va ser l’inventari de laboratoris, que vol afegir eficiència en la gestió de material i equipament de laboratoris de la UPC. Com la resta de grups una molt bona feina i una presentació dinàmica. A destacar haver pogut aprofitar la II jornada Recircula UPC per fer estudi de l’usuari. I recordar que l’enquesta sobre l’ús dels equipaments segueix oberta.

IMG_20171219_112136.jpgEl darrer equip va ser La recerca de la UPC en paraules, un projecte amb un repte interessant pel davant per la complexitat -en el sentit de les parts implicades- de la seva realització. Va ser un exemple clar de la utilitat de treballant per iteracions, descobrint a cada pas que no sempre el que havies previst fer és òptim o possible, i que pivotar és de savis i sàvies.

L’equip de coordinació vam analitzar com havia anat tot plegat, i vam arribar a una conclusió interessant. No van ser DEMOs. No van ser demos com estableix la metodologia Agile perquè el client en molts casos no hi era representat, i perquè es van explicar coses que no calia en una demo. Tampoc no havia indicacions per fer-ho, i cada equip va interpretar quelcom una mica diferent. Però estem satisfets per la feina feta, per l’experiment i perquè estem creant un model diferent en què conviuen el mètode àgil amb la relació col·laborativa entre les persones i l’aprenentatge per iteracions.

El segon sprint comença avui dia 20 de desembre, i tanca el 6 de febrer de 2018. Seguirem informant.