Pere Losantos
Fa gairebé dos mesos que vam acabar la fase d’impuls de l’EscolaNexus24. Els cinc equips van començar a volar sols, amb el suport de l’equip de facilitadors, i ahir vam tenir la primera sèrie de DEMOs per presentar el primer prototip als clients. Us en fem cinc cèntims de com va anar, i una mica de reflexió que sempre és important.
El primer equip va ser La memòria en 1 clic. Com la resta d’equips hi havia 30′ per presentar i rebre feedback del client. L’objectiu del projecte és aconseguir simplificar els processos d’elaboració de la memòria dels departaments de la UPC, que avui són encara manuals i consumidors de temps valuós. La conclusió d’aquest primer sprint és que potser no serà un clic, potser seran dos 🙂 Podeu trobar tota la informació de l’objectiu i estat del projecte en aquest enllaç.
El segon equip va presentar el projecte Coworking, que vol esbrinar i prototipar com haurien de ser els espais de coworking a la UPC a mig termini. Durant la sessió vam aprendre tots plegats a fer anar l’eina kahoo per fer enquestes al mòbil sobre la marxa, que afegirem a la nostra caixa d’eines. Més informació del projecte a la web Nexus24 i al blog que han creat per a l’ocasió.
El tercer equip que va fer la seva DEMO va ser l’inventari de laboratoris, que vol afegir eficiència en la gestió de material i equipament de laboratoris de la UPC. Com la resta de grups una molt bona feina i una presentació dinàmica. A destacar haver pogut aprofitar la II jornada Recircula UPC per fer estudi de l’usuari. I recordar que l’enquesta sobre l’ús dels equipaments segueix oberta.
El darrer equip va ser La recerca de la UPC en paraules, un projecte amb un repte interessant pel davant per la complexitat -en el sentit de les parts implicades- de la seva realització. Va ser un exemple clar de la utilitat de treballant per iteracions, descobrint a cada pas que no sempre el que havies previst fer és òptim o possible, i que pivotar és de savis i sàvies.
L’equip de coordinació vam analitzar com havia anat tot plegat, i vam arribar a una conclusió interessant. No van ser DEMOs. No van ser demos com estableix la metodologia Agile perquè el client en molts casos no hi era representat, i perquè es van explicar coses que no calia en una demo. Tampoc no havia indicacions per fer-ho, i cada equip va interpretar quelcom una mica diferent. Però estem satisfets per la feina feta, per l’experiment i perquè estem creant un model diferent en què conviuen el mètode àgil amb la relació col·laborativa entre les persones i l’aprenentatge per iteracions.
El segon sprint comença avui dia 20 de desembre, i tanca el 6 de febrer de 2018. Seguirem informant.
Leave a Reply