Pere Losantos

Com s’ho fan les formigues per compartir coneixement quan ensopeguen amb un croissant gegant? Amb aquesta pregunta començava en Manel Heredero la sessió del 3 d’abril dins el cicle de píndoles d’aprenentatge 2018 de Nexus24. Vam compartir durant 90 minuts un munt d’idees teòriques i pràctiques sobre la gestió del coneixement i l’estigmèrgia, la germana col·laborativa de la primera. Jo personalment em vaig quedar amb dues idees força:

  1. Els sistemes operatius de les organitzacions no són excloents sinó que a mida que evolucionen integren l’anterior. Les organitzacions ambre inclouen les vermelles, les taronges inclouen les ambre, les verdes les taronges i les TEAL les verdes. Això traduït a paraules planeres vol dir que un sistema avançat com l’autoorganitzat en equips que treballen amb propòsit compartit i autonomia no exclou l’organització màquina amb jerarquia. Hi haurà moments en què aquesta manera d’organitzar-se sigui la més adient, mentre que per altres funcions la col·laborativa serà més eficient. Sovint confonem la manera d’organitzar-nos amb el mètode de treball.
  2. Tres CO: consens, consentiment, coacció. una empresa jeràrquica opera per coacció -o si voleu, obligació- per dir-ho més suau. Una persona que mana més que tu diu què has de fer. Una empresa cooperativa clàssica opera més aviat buscant consens entre les parts, tot i que en cas de dubte hi ha el clàssic “una persona, un vot” a l’assemblea. L’organització avançada cap al TEAL no espera consens sinó la no oposició o el consentiment de veus assenyades que et fan recomanacions però deixen que t’estavellis si ho consideres oportú com a equip sempre que encaixi en el propòsit i operi segons els valors de l’organització.

Acabada la píndola ens vam quedar persones que fa anys que treballen en l’àmbit de la transformació de les organitzacions. En Dani Giménez de ASPCAT, en Jesús Martínez de CEFJE, en Manel Heredero, i nosaltres que som nouvinguts en aquest món. I la sorpresa generosa que sempre ens deparen les trobades col·laboratives es va materialitzar en forma de l’Anna Barba i la Marta Amorós d’Educo, una ONL que també està immersa en aquest canvi i amb qui vam compartir la necessitat de trobar fórmules per aprendre plegats. Ja us anirem informant, però pinta bé.

En Joan Giralt ens ha deixat també les seves notes de la píndola. Gràcies!