Pere Losantos

Bon any!! Encetem aquest 2019 amb molta feina per davant, mirant de trobar un sentit a tot això que fem més enllà de les modes i el hype de canvi organitzacional. Us expliquem el que tenim entre mans per transparència, per obligar-nos a focalitzar i per poder mirar enrere i avaluar la feina feta d’aquí a 6 i a 12 mesos. Com és habitual ho fem sobre els tres processos clau del nostre pla estratègic líquid.

Aprendre

A Nexus24 sempre aprenem mentre treballem, però hi ha activitats que les dissenyem específicament amb aquesta finalitat. Per aquest 2019 tenim previst desplegar tres programes diferents:

  • 1. Escola de Tardor: 20 persones x 20h aprenent el per què i el com del Treball en Equips Col·laboratius. Persones; metodologia Agile; disseny de serveis; comunicació endins i enfora. Edició 2018.
  • 2. Facilitar és fàcil (Nou). Taller de 4h on expliquem tots els trucs que hem après aquests anys facilitant grups. Estem fent la prova d’usuari amb l’Area de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona. Nuts&Bolts.
  • 3. Píndoles TEC per campus sota demanda. Fins avui hem fet píndoles al Campus Nord, i ara les obrim sota demanda a la resta de campus durant el primer semestre. Aquí teniu les que hem fet.

Articular

Per crear comunitats cal primer articular la xarxa per posar en contacte persones que en el marc de la seva feina habitual no haurien coincidit. Tenim tres eines:

  • 4. Fira Nexus24. Com cada pels volts de Sant Ponç -collirem tot el que hem sembrat i treballat durant el curs 2019-20. Allà ens trobarem els projectes Nexus24, els equips impulsors, els espais de coordinació, les persones que faciliten, les comunitats UPC… per compartir i celebrar.
  • 5. Plataforma Impulsa: seguim estabilitzant l’adapatació de Goteo.org a les nostres necessitats, amb tres nodes en marxa, Impulsa UPC Vilanova, Compromís social UPC i Innovació en la gestió i més de 300 membres.

Acompanyar

  • 6. Vida Universitària: estem tancant el pilot amb EPSEVG i volem posar en marxa un o dos programes nous d’impuls de la Vida Universitària als campus, ajudant a establir una governança i a recollir i difondre iniciatives.
  • 7. Equips Nexus24: aquest semestre en tenim tres d’oberts, Analytics, CollApp i Objectes perduts que treballaran durant 4 sprints fins arribar a un prototip que serà o no implementat a tota la UPC. També treballarem amb iLab II i Coworking II en fase d’implementació, .
  • 8. Espais de coordinació: a tota organització descentralitzada hi ha figures o rols que es repliquen a cada campus i que per raons històriques no es coordinen. Treballem enguany amb dos pilots, tallers i laboratoris, i recursos i serveis per una gestió sostenible.
  • 9. Equips impulsors: acompanyem grups de 6-7 persones del campus Manresa (EPSEM) i del servei de personal (SP) durant tot el curs per aprendre a treballar i consolidar aquesta estructura d’innovació.

Són nou activitats que estem fent i que consumeixen gran part del nostre temps i del de l’equip de persones que col·laboren de manera regular o puntual amb Nexus24. Tanmateix, seguim explorant i preparant noves iniciatives pel curs vinent, acompanyem altres unitats i fem projectes pilot de cuina interna encara molt tendres sobre els que us anirem parlant en entrades de les properes setmanes.