Pere Losantos

La nostra programació començar a estar més o menys controlada, tot i que sempre hi ha sorpreses, i ara que estem en la fase final dels projectes Nexus24 us expliquem en que ens queda per fer aquesta darrera part del curs -la que dediquem a formar-nos nosaltres, reflexionar, documentar i planificar l’any vinent- abans no tanquem per descansar.

  1. Fira Nexus24: la nostra Festa Major, con ensenyem com si fos una mostra de productes de l’hort el que hem fet durant l’any sempre tenint en compte els tres resultats: coneixement, relacions i metodologia, i tot ben regat per una bona mètrica. Serà el 4 de juny, i està tothom convidat, sigui o no de la comunitat UPC. Dues hores per entendre per què seguim picant pedra després de 5 anys.
  2. Projecte Mapes de Coneixement Crític: quan algú emmalalteix, es jubila o canvia d’unitat queda un buit de coneixement que no sempre es cobreix amb el temps i la qualitat necessàries. Ens avancem en aquestes vicissituds? Quins coneixements són vitals, crítics o imprescindibles per l’operativa de la unitat o departament, i com els treballem? Amb el suport de la Sílvia Marteles i la Marisa Cuia de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona ho estem aprenent. Vam començar el 2 de maig i hi treballarem fins a finals de juny.
  3. Projecte EPPC: durant vuit setmanes reflexionem, amb el suport d’en Manel Muntada (@cumclavis), sobre la necessitat d’un Entorn Personal i Professional de Coneixement i del seu encaix a la UPC que ens aporti una nova mirada sobre la gestió de l’aprenentatge i del coneixement. Comencem el proper 10 de maig i fins a finals de juny.
  4. Formació per a la facilitació: aquest any posem en marxa la borsa de facilitadors i facilitadores de la col·laboració, i ho fem també oferint-los formació a partir del que hem après durant aquests cinc anys. Va fer la prova pilot explicada aquí i ara l’hem obert a la nostra comunitat. El resultat? S’han apuntat 24 persones -places exhaurides- que no havien passat encara per la nostra formació. La bola de neu va creixent i estem molt contentes. Els dies 11 i 18 de juny.
  5. Taller d’en Julen Iturbe: finalment per tancar tindrem una formació específica per caps de servei que ens impartirà en Julen Iturbe. La idea és entendre com les metodologies clàssiques de gestió eficient com les 5S són compatibles amb una organització moderna que treballa en xarxa, en digital i projectes col·laboratius sense trencar l’estructura organitzativa. Serà el 22 de maig.

I res més. Bé, sí, per si ens voleu acompanyar el 16 de maig compartirem amb els amics i amigues del CEFJE una estona de reflexió sobre gestió del coneixement, i algunes coses més que no cal tampoc explicar ara perquè segurament formaran part de la programació de l’any vinent. El juliol us explicarem com ha anat tot això. Seguim, que ja queda poc pel 2024!!